0 %

Karate

ΣΧΟΛΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ-ΤΕΧΝΩΝ-47RONIN(26)

INTERNATIONAL OKINAWAN COMBAT MARTIAL ARTS SEISHINRYOKU RYU

Το Seishinryoku Ryu ιδρύθηκε απο τον Dai Soke Nasiakos K.Spiridon ειναι μια Sogo Bujutsu Martial Arts (συνθετη μαχητικη τεχνη) η οποια εχει αναλυθει και διδασκεται με την μορφη RYUGI (υποσυστηματα-σχολεια).

Το Seishinryoku Ryu δεν είναι άθλημα, ειναι μια Gendai Budo μαχητική τέχνη που συγκεντρώνει τη δύναμη και την κομψοτητα των ασιατικών πολεμικών τεχνών. Η κυριότερη βασική διαφορά του Seishinryoku Ryu απο τα παραδοσιακά σχολεία μαχητικών τεχνών έγκειται στις πρωτότυπες και εξαιρετικά μη ρεαλιστικές μεθόδους εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κατά την εκπαίδευση τους.

H εκπαίδευση στο Seishinryoku Ryu περιλαμβάνει και άοπλη και ένοπλη μάχη. Ιδιαίτερος ρόλος δίνεται και στην ψυχολογική εκπαίδευση η οποία προσανατολίζεται στην καταστολή του αντιπαλου.

Τα οικογενειακά σχολεία (RYUGI) που αποτελούν το Seishinryoku Ryu είναι:

1) Okinawa Seishinryoku Karate Do 2) Okinawa Seishinryoku Kobudo 3) Seishinryoku Jutsu

Okinawa Seishinryoku Karate Do:
Το Okinawa Seishinryoku Karate Do έχει τις ρίζες του στην οκινάουα της Ιαπωνίας και ακολουθεί τις διδασκαλίες του Chotoku Kyan και θεωρείτε παρακλάδι του Shorin Ryu /Sukunaihayashi Ryu.

Το αγωνιστικό μέρος (Seishinryoku Bogu Kumite) έχει τις ρίζες του στο Kakuto Karate (combat karate) και περιλαμβάνει γροθιές,λακτίσματα,όρθια πάλη, μαχη στο εδαφος.

Okinawa Seishinryoku Kobudo:
Το πρόγραμμα σπουδών του Okinawa Seishinryoku Kobudo αποτελείται από το παραδοσιακό Kobudo και το Mοντέρνο Kobudo.

Το παραδοσιακό μέρος περιλαμβάνει μια σειρά όπλων της οκινάουας όπως Bo, Τonfa, Sai, κama, Κatana, Νunchaku, Jo, Hambo, Kusari, esckrima.

Το μοντέρνο μέρος περιλαμβάνει την χρήση μαχαιριού και την χρήση πυροβόλων όπλων σε ένα πολύ ασφαλές πρόγραμμα πάντα σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας μας.

Seishinryoku Jutsu:
Το Seishinryoku Jutsu ( Jujutsu) είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που περιλαμβάνει τεχνικές που έχουν δοκιμαστεί στα πεδία μαχών από τους Samurai και που έχουν τροποποιηθεί για να ταιριάζουν στις σημερινές συνθήκες επιβίωσης. ΟΙ κύριες επιρροές προέρχονται απο το Yoshin ryu jujutsu – Aiki jutsu – Kyusho jutsu.

Το Seishinryoku Ryu ως μαχητική τέχνη καλλιεργεί ένα σκληρό σώμα και ενα αδάμαστο πνέυμα που μέσα από την επίπονη εκπαίδευση συμβάλει στην οικοδόμηση ενός χαρακτήρα που αγαπά την ειρήνη και εκτιμά την ευγένεια

Υπέυθηνη για την παγκόσμια διάδοση του Seishinryoku Ryu ειναι η International Okinawa Seishinryoku Karate Do Kobudo Jutsu Association (I.O.S.K.D.K.J.A.) και αντιπρόσωπος στην χώρα μας για την διάδοση του συστήματος είναι η Ηellenic Seishinryoku Ryu.

Ο εκπαιδευτής

Εκπαιδευτής του τμήματος Seishinryoku Ryu στην ακαδημία μας είναι ο Σπυρίδων Νασιάκος.

ΣΧΟΛΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ-ΤΕΧΝΩΝ-47RONIN(27)

DAI SOKE NASIAKOS SPIRIDON RED BELT JU 10 DAN SEISHINRYOKU RYU

Ο Νασιάκος Σπυρίδων γεννήθηκε στην Γερμανία και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1980.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών (ΒΜΚ) και το 1993 άνοιξε την Πρώτη του σχολή μαχητικών τεχνών.

Ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό και έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα για περισσότερο από 20 χρόνια με την μεγαλύτερη κορωνίδα των διακρίσεων του το 2000 στην Οkinawa κατακτώντας την κορυφή.

Tο 1998 μετά από πρόσκληση του 0-Sensei Sokon Hanashiro πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Οκινάουα της Ιαπωνίας όπου γίνεται (uchi deshi) προσωπικός μαθητής του. Παραμένει στην Oκιnawa μέχρι το 2004 όπου εκπαιδεύεται στο Οkinawa Shorin Ryu Kyan Ha – Yoshin Ryu Jiu Jitsu and Ryu Kyu Traditional Kobujutsu και προάγεται στο βαθμό της Black Belt Hachi 8 Dan.

Το 2005 Ιδρύει την διεθνή ομοσπονδία του Seishinryoku ryu (I.O.S.K.D.K.J.A) με τη βοήθεια των μαθητών του Sokon Hanashiro με έδρα την okinawa.

Ο Soke Νασιάκος Σπυρίδων έχει τιμηθεί από την οικογένεια των μαχητικών τεχνών και κατέχει διάφορους τίτλους και βαθμούς σε διάφορα στυλ με υψηλότερο τίτλο την Red Belt Ju 10 Dan στο Seishinryoku Ryu / Japan.

Μετά από σαράντα δυο χρόνια εξάσκησης ο Soke Νασιάκος Σπυρίδων παραμένει ένας μαθητής των μαχητικών τεχνών όπου συνεχίζει να παρακολουθεί και να διδάσκει σεμινάρια σε όλο τον κόσμο με σκοπό πάντα να μεταφέρει στους μαθητές του τα ιδεώδη των μαχητικών τεχνών και να τους κάνει όχι μόνο πρωταθλητές στις μαχητικές τέχνες άλλα και στην ίδια την ζωή.